Daniel DeNiazi

Foto: Arne Kristian Stave Ytreland

Foto: Arne Kristian Stave Ytreland

Daniel DeNiazi (Tidligere Nappen Jacobsen) (f.6.desember 1991, Constanta i Romania) er en norsk gründer, forfatter, samfunnsaktivist og foredragsholder som er mest kjent for å ha grunnlagt barneorganisasjonen Third Seconds TSCG.

I 2011 hadde Niazi et samarbeid med den tidligere kunnskapsministeren Kristin Halvorsen om mobbekampanjen. Mobbekampanjen gikk ut på at kommunene i Norge skulle signere under en avtale mellom dem og regjeringen for forebyggende tiltak mot mobbing på offentlige institusjoner og arbeidsplasser.

Han startet sin karriere ved å holde en tale på en barneskole i bygda si i 2009, etter at en rådmann kom med forslaget om å legge ned barneskolene i kommunen bestemte han å stå frem med sin mening på et bygdemøte.

Niazi sine språklige ferdigheter er engelsk og italiensk – og har blitt undervist av den polske kunstneren Monika Borowicz i polsk.

I mars 2017 valgte han å endre navn til Daniel DeNiazi.

 

År By/Land Foredrag tittel
2012 Lublin, Polen Against the law
2012 Warszawa, Polen Against the law
2013 Bergen, Norge Papirløse Barn
2013 Sveio, Norge Fra Ord til Handling

 

BAKGRUNN OG OPPVEKST

DeNiazi bodde på et barnehjem i Navodari, der han vokste opp med sin tvillingbror til han var 4 år gammel. Han har også en søster som er adoptert fra samme land. I 1995 ble han adoptert, og har bodd i Sveio siden han kom til Norge. Gjennom oppveksten slet han med å snakke, og stammet ofte da han skulle forme en setning.

DeNiazi gikk på idrettslinjen i Sveio som var en filial av Stord videregående, men slet mye av det faglige. Han fullførte to år på media og kommunikasjon på Stord videregående.

I oktober 2012 ble Daniel internasjonalt kjent for sitt arbeid etter å ha holdt en tale mot myndighetene i Polen. Talen ble holdt foran 800 studenter i Warszawa da myndighetene hadde brudd FNs Barnekonvensjon. Denne talen ble i sammenheng med en demonstrasjon som ble arrangert av polske studenter.

 

GRUNDERVIRKSOMHET

DeNiazi er mest kjent for sitt gründervirksomhet siden 2008 da han grunnla barneorganisasjonen Third Seconds TSCG. I 2015 grunnla han nettavisen Sveio Bladet med domenet sveiobladet.net.

For sine virksomheter har han ikke en formell utdannelse innen for markedsføring. Gjennom sin tid har han etablert kontakter som har gjort han suksess for sine etableringer.

 

EKSTERNE LENKER
  • Biografi | Offisielt Nettstad (engelsk)

 

GALLERI
Sist endret av Wikilexi Redaksjonen, 02.mars 2016 kl. 03:21
Bookmark the permalink.

Comments are closed